Виноград Мускат Янтарний
150,00 грн.
- Термін дозрівання: ранній (середина серпня)
- Сорт: десертний
- Зимостійкість: гарна
- Запилення: самоплідний
- Кісточка: є
- Колір ягоди: золотисто-білий
- Умови проростання: багаті грунти
Опис
Сорт виведений із батьківських сортів Ранній Кібрайський та Мускат східний на Середньоазіатській дослідній станції ВІР, виділений у “Вієрул”, Молдова. Мускат бурштиновий – столовий сорт винограду. Квітка двостатева. Гроно середньої величини (довжиною 16-18 см), циліндро-конічна, середньої щільності, рідше пухка. Середня маса грон 340 г. Ягода середньої величини (довжиною 19, шириною 17 мм), округла, при повній зрілості зеленувато-бурштиновий. Шкірка щільна. М’якуш м’ясисто-соковитий, з мускатним ароматом. У ягоді 2-3 насінини. Маса 100 ягід 220-270 г.
Провідні ознаки сорту винограду Мускат бурштиновий: світло-зелене, майже цілісне листя, з різноспрямованими пилкоподібними зубчиками; досить пухкі грона з бурштиновими ягодами; мускатний присмак; дуже раннє дозрівання.
Вегетаційний період. Від розпускання бруньок до зрілості винограду минає 107-115 днів. Урожай збирають у середині серпня. Кущі середньорослі. Однорічні пагони визрівають добре (90%). Врожайність. Мускат янтарний відрізняється високою врожайністю – 82-120 ц/га та більше. Стійкість. Сорт винограду витримує морози мінус 18-20 °С. Вражається мілдью та оідіумом. Відносно стійкий до розтріскування ягід та їх загнивання. Транспортабельні властивості високі. Мускат янтарний використовують для споживання у свіжому вигляді.
Відгуки
Відгуків поки що немає.