Виноград Виктория
Артикул: 14065 Наявність: на складі

Виноград Вікторія

200,00 грн.250,00 грн.

  • Термін дозрівання: ранній (середина серпня)
  • Сорт: десертний
  • Зимостійкість: висока
  • Запилення: частково самоплідний
  • Кісточка: є
  • Колір ягоди: червоно-рожевий
  • Умови зростання: : вологолюбний
Очистити

Опис

Виведений ВНИИВиВ ім.Я.І. Потапенко, Росія від батьківських сортів Вітіс вініфера, Вітіс амурензіс, СВ 12-304. Вікторія – столова форма винограду з підвищеною стійкістю до хвороб та морозу, раннього терміну дозрівання. Період від розпускання бруньок до зрілості винограду 115-120 днів. Кущі слаборослі. Квітка функціонально-жіноча. Листя середньої величини, середньо-розсічене. Кетяги великі і дуже великі, 500-700г і більше, конічні, помірно-щільні, рідше пухкі. Ягоди великі, 6-7,5 г, 27×22 мм, овально-яйцевидні, червоно-малинові, м’ясисто-соковиті, приємного гармонійного смаку. При дозріванні ягід з’являється мускатний присмак.

Цукровість 17-19%, кислотність 5-6 г/л. Плодоносних пагонів 70-90%, коефіцієнт плодоносності – 1,4-1,8. Урожайність висока, потрібно нормування кількості суцвіть, що залишаються, і молодих грон. Укорінюється добре. Навантаження дорослих кущів 25-30 очок на кущ при довжині обрізки плодових лоз на 5-8 очок і коротке на 2-4 вічка. У роки з несприятливими для цвітіння умовами можливе горошення, вимагає сорти-запилювачі, що цвітуть в один термін з нею. Форма винограду Вікторія має підвищену стійкість до мілдью, оїдіуму, сірої гнилі. Витримує морози до -26-27 °С. Дозрівання пагонів дуже хороше. Позитивно висловлюється на високий рівень агротехніки.

Відгуки

Відгуків поки що немає.

Будьте першим, хто залишить відгук про товар “Виноград Вікторія”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *