Виноград Вікторія
200,00 грн. – 250,00 грн.
- Термін дозрівання: ранній (середина серпня)
- Сорт: десертний
- Зимостійкість: висока
- Запилення: частково самоплідний
- Кісточка: є
- Колір ягоди: червоно-рожевий
- Умови зростання: : вологолюбний
Опис
Виведений ВНИИВиВ ім.Я.І. Потапенко, Росія від батьківських сортів Вітіс вініфера, Вітіс амурензіс, СВ 12-304. Вікторія – столова форма винограду з підвищеною стійкістю до хвороб та морозу, раннього терміну дозрівання. Період від розпускання бруньок до зрілості винограду 115-120 днів. Кущі слаборослі. Квітка функціонально-жіноча. Листя середньої величини, середньо-розсічене. Кетяги великі і дуже великі, 500-700г і більше, конічні, помірно-щільні, рідше пухкі. Ягоди великі, 6-7,5 г, 27×22 мм, овально-яйцевидні, червоно-малинові, м’ясисто-соковиті, приємного гармонійного смаку. При дозріванні ягід з’являється мускатний присмак.
Цукровість 17-19%, кислотність 5-6 г/л. Плодоносних пагонів 70-90%, коефіцієнт плодоносності – 1,4-1,8. Урожайність висока, потрібно нормування кількості суцвіть, що залишаються, і молодих грон. Укорінюється добре. Навантаження дорослих кущів 25-30 очок на кущ при довжині обрізки плодових лоз на 5-8 очок і коротке на 2-4 вічка. У роки з несприятливими для цвітіння умовами можливе горошення, вимагає сорти-запилювачі, що цвітуть в один термін з нею. Форма винограду Вікторія має підвищену стійкість до мілдью, оїдіуму, сірої гнилі. Витримує морози до -26-27 °С. Дозрівання пагонів дуже хороше. Позитивно висловлюється на високий рівень агротехніки.
Відгуки
Відгуків поки що немає.