Груша Яблунивська
Артикул: 14044 Наявність: на складі

Груша Яблунівська

140,00 грн.1 500,00 грн.

  • Термін дозрівання: кінець вересня
  • Плодоношення: на 5-й рік
  • Зимостійкість: гарна
  • Запилення: самобезплідний
  • Підщепа: дика груша
  • Умови зростання: до ґрунтів не вибагливо, потрібне найтепліше і сонячне місце посадки.
  • Дегустаційна оцінка: 4,7-5,0 бала
Очистити

Опис

Сорт інтенсивного типу селекції Придністровської дослідної станції садівництва УААН. Отриманий від схрещування у 1974 році сортів Аббат Фетель та Деканка дю Коміс. Селекціонери В.І.Сайко, Л.Ф.Сатина. зимовий сорт. Самобезплідний. Найкращі запилювачі Стрийська, Малевчанка, Кучерянка, Конференція. Дерево, що швидко росте, утворює компактну, широко-пірамідальну крону середньої загущеності. У плодоношення входить на 4 рік після посадки. Вирізняється скороплідністю, високою, стабільною врожайністю. Не уражається паршою, борошнистою росою, плямистістю листя. Термін цвітіння середній. Зимостійкість дерев хороша.

Урожайність на 9-й рік – 15 кг із дерева або 150 ц/га, на 11-й рік – 26 кг (260 ц/га). У середньому за 5 років урожайність 9-13 літніх дерев становила 21,8 кг із дерева або 218 ц/га. Плоди досить великі, маса 200-250 г, правильної грушоподібної форми з незначною ребристістю у вершини. Шкірка тонка, гладка, суха. Основне забарвлення в період знімної зрілості зеленувато-жовте, при споживчій – світло-жовте зі слабким, розмитим, оранжево-червоним рум’янцем, іноді з ніжною, не суцільною іржавістю. М’якуш білий або кремуватий, густий, середньої соковитості, маслянистий, відмінного кислувато-солодкого смаку.

Знімна зрілість настає наприкінці вересня, споживча наприкінці листопада – на початку грудня. У холодильнику плоди добре зберігаються до березня, не втрачаючи притаманні їм маслянистість м’якоті та високі смакові переваги. Транспортабельність хороша. Основне призначення – споживання у свіжому вигляді.

Дегустаційна оцінка 47-50 балів.

Позитивні якості: скороплідність, гарна врожайність, привабливість і високі смакові якості плодів зимового терміну дозрівання; висока стійкість проти парші та опіку листя.

Відгуки

Відгуків поки що немає.

Будьте першим, хто залишить відгук про товар “Груша Яблунівська”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *